Kylärallin 7-8.6.2019 vastaukset:

Rasti 3: Mitä tunnettuja rakennuksia tällä paikalla on sijainnut?

Ummeljoen puuhiomo, läheisyydessä on ollut myös Ummeljoen mylly, Sairaala, Ummeljoen saha, Ummeljoen koulu (Sahan koulu), Tehtaan puutarha.

Rasti 5: Minä vuonna uitto loppui välillä Kuusankoski-meri?

1966

Rasti 6: Minä vuonna Ummeljoen lossi lopetti liikennöinnin?

1954 (Keskikosken silta valmistui 1954, lossi tuli tarpeettomaksi)

Rasti 13: Minä vuonna Ummeljoen työväentalo on rakennettu?

1912

Kuinka monta maitotilaa on Ummeljoella?

4-5 (kumpikin vastaus on oikein)

Mikä on Ummeljoella toimivan kotileipomon nimi?

Annukan KotileipäUMMELJOEN KYLÄRALLI 7.-8.6.2019 - OHJEET

 1. Mene älypuhelimellasi mobo.suunnistus.fi -sivustolle ja lataa sovellus ennen kierroksen alkua. Leimauksiin tarvitset QR-koodin lukemiseen tarkoitetun ohjelman.
2. Lähtö on koulun pihalta (Kansakouluntie 6). Leimaa itsesi QR-koodilla matkaan!
3. Etsi rastit, tällä kerralla 3, 5, 6 ja 14. Näiden lisäksi viimeinen kohde on sekä lentokentän portin postilaatikossa (Kiitotie 130) että vaihtoehtoisesti kylätapahtumassa.
4. Vastaa esitettyihin kysymyksiin erilliselle paperille ja laita omat yhteystietosi kääntöpuolelle. Laita kuponki postilaatikkoon (Kiitotie 130) tai tuo tapahtumapaikalle. Näin osallistut arvontaan!

Tapahtumapaikalla on mahdollista suorittaa myös ”yllätystehtävä”!

Rallin voi suorittaa autolla, pyörällä, kävellen jne.

Lähtöpisteessä on saatavilla paperikartta ja vastauksiin paperilappuja

ONNEA MATKAAN!


MOBO-sovelluksen lataaminen ja käyttö

1. Mene älypuhelimellasi Google play-kauppaan ja lataa sieltä QR-koodin lukemiseen tarkoitettu sovellus (esim. QR-skanneri, QuickMark). Tarvitset sitä leimauksissa.

2. Mene älypuhelimellasi sivulle http://mobo.osport.ee/app ja lataa sieltä MOBO 2 -sovellus TAI mene Google play-kauppaan ja lataa sieltä MOBO 2 -sovellus (käytä hakutoimintoa)

3. Avaa MOBO 2 -sovellus ja luo itsellesi käyttäjätunnus (ASETUKSET, MINUN MOBO), ellet ole tehnyt sitä jo aiemmin. Asetuksissa voit sallia Zoomauksen, paikannuksen ja kiertämisen.

4. Valitse RADAT ja sieltä Kouvola-Ummeljoki, saat kartan esille

5. Leimaukset tapahtuvat painamalla kameran kuvaa näytön alaosassa. Suuntaa puhelimen kamera (rasteilla olevaa) QR-koodia kohti, etäisyys noin 30-60 cm, ja odota, kunnes leimaus on tapahtunut. Pyri lukemaan QR-koodi kohtisuoraan!

Avoimet kylät Ummeljoen lentokentällä ja kyläralli 8.6.2019

* Näytteillä lennokkeja ja droneja, sään salliessa lennätyskilpailu Puusuksihiihtoa, kerää 2-3 hengen joukkue ja haasta kaverisikin. Ummeljoen rakennushistorian kartoituksen info Lapsille mm. polkuautokilpailu. Buffetti ja grilli. Pysäköintimaksu 5 €/auto, muuten vapaa pääsy. Alueella käy vain käteinen raha.
* Tapahtumaan liittyen Kyläralli pe 7.6.klo 15 ja la 8.6. klo 17 välisenä aikana. Kierrä kylän MOBO-suunnistusrataa muutaman rastin verran kävellen, pyörällä tai jopa autolla. Varustukseksi tarvitset älypuhelimen. Radan voi kiertää myös perinteisen paperikartan avulla. Opastus, lähtö, paperikartat ja ohjeet pylväässä Ummeljoen koulun pihassa. Lisätiedot ja ohjeet (tästä linkistä). Tervetuloa Ummeljoen Kyläyhdistys yhteistyökumppaneineen.
*Ps. tilaisuudessa oli mahdollisuus liittyä jäseneksemme/maksaa v. 2019 jäsenmaksu.
Tapahtumassa oli noin 150 osallistujaa. Kiitokset osallistujille, yhteistyökumppaneille sekä kaikille, jotka myötävaikuttivat tilaisuuden onnistumiseen. Sää oli tapahtumalle suosiollinen, ja lämpöä oli noin 30 astetta.
Etsi